تغذیه در کنکور اهمیت ویژهای دارد به گونهای که اکثر داوطلبان موفق به همیت این امر توجه دارند؛
کنکور موجب درگیری ذهنی دانشآموزان میشود و میزان افسردگی را در داوطلبانی که برنامه مناسبی ندارند، افزایش میدهد.
داوطلبان کنکوری باید سعی کنند با رعایت تنوع و تعادل غذایی، میزان انرژی لازم بدن خود را تامیین کنند، چرا که کمبود انرژی، مانع تمرکز داوطلب در دروس می شود.
توصیه متخصصین تغذیه این است که در دوران کنکور وعدههای غذایی از ۳ وعده به ۵وعده سبک و مغذی افزایش یابد:
– آب را فراموش نکنید، زیرا مصرف آب سبب کاهش افسردگی و خستگی آنان می شود.
– مصرف صبحانه بسیار ضرورت دارد، چون تحقیقات نشان داده در صورت نخوردن این وعده غذایی، میزان تمرکز ذهنی و قدرت انتقال معلومات کاهش می یابد.
– مصرف انواع مرکبات و میوههایی مانند موز که سرشار از سروتونین است موجب آرامش میشود.
– مصرف مواد حاوی ویتامین E نظیر: جوانه گندم، محصولات تهیه شده از غلات کامل به ویژه نانهای تهیه شده از گندم و جو و حبوباتی نظیر لوبیا، نخود، عدس، ماش و منابع حیوانی نظیر ساردین، ماهی تن، زرده تخم مرغ، جگر حیوانات جوان، سبزیجات دارای برگ سبز تیره و گوجه فرنگی؛ منجر به اکسیژن رسانی به مغز می شود.
– لبنیات را در برنامه غذایی خود بگنجانید به ویژه ماست که حاوی کلسیم است ، در سیناپس های عصبی و برای انتقال پیام های عصبی به عضلات نقش مهمی دارد که البته این خاصیت در ماست به دلیل وجود اسید لاتیک بیشتر است، به همین دلیل هم مصرف آن شب ها و قبل از خواب توصیه می شود.
– در استفاده از قندهای ساده مانند قند، شکر، مربا، نوشابه و شکلات خوددار باشید. مصرف خوراکیهای ذکر شده سبب بالا رفتن ناگهانی قند خون میشود که با بالارفتن سطح انسولین متعاقب آن افت قند خون، خستگی، بی حوصلگی و سردرد را در پی خواهد داشت، خرما را جایگزین این این مواد قندی کنید.
این یادداشت ادامه دارد….