۵مادۀ غذایی که به افزایش ضریب هوشی دانش‌آموزان کمک‌می‌کند

پژوهش‌های علمی برای تأثیر رژیم غذایی بر ضریب هوشی

ریچارد لین، روانشناس انگلیسی و تاتو وانهنس، محقق فنلاندی تحقیق و پژوهش جالبی انجام داده‌اند تا بفهمند مردم کدام کشور از هوش بالاتری برخوردارند؟ و مردم کدام کشور ضریب هوشی پایین‌تری دارند؟

آن‌ها پس از انجام تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدند که مردم مردم سنگاپور با میانگین هوش ۱۰۸، باهوش ترین مردم دنیا هستند.

بعد از مردم سنگاپور، مردم کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا و ایسلند با میانگین ضریب هوشی به ترتیب ۱۰۶، ۱۰۵، ۱۰۲ و ۱۰۱، رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند. در این رده‌بندی کشور ایران ازبین ۱۸۸ کشور جایگاه نود و هشتم را به خود اختصاص داده بود.

کشور آفریقایی گینه هم به عنوان پایین‌ترین ضریب هوشی انتخاب شد.

این پژوهش نشان داد که ضریب هوشی افراد صرفاً تحت تأثیر ژنتیک آن‌ها نمی‌باشد و  ۳۰% از ضریب هوشی از طریق رژیم غذایی و عادات تغذیه تغییر می‌کند و مصرف مواد غذایی سالم کارکرد مغز را افزایش می‌دهد.

در ادامه ۵ ماده غذایی که برای افزایش ضریب هوشی بسیار مؤثر هستند را نام می‌بریم:
۱) یکی از مهم ترین مواد مغذی که باعث افزایش هوش می‌شود، اسیدهای چرب امگا۳ است. به همین دلیل مردم کشورهای جنوب شرق آسیا و سواحل مدیترانه که ماهی و روغن زیتون بیشتری در برنامه غذایی شان دارند، باهوش تر از سایر مردم جهان هستند.
اسیدهای چرب امگا۳ می توانند به تکامل بهتر مغز، افزایش  ضریب هوشی و عملکرد مغز و تقویت حافظه در افراد مختلف کمک کنند.
میگو و ماهی های چربی مانند سالمون، قزل آلا، کیلکا، خال مخالی و ساردین و روغن های گیاهی مغذی مثل روغن زیتون، بذر کتان و کانولا، سرشار از امگا۳ هستند. گردو هم جزو منابع امگا۳ محسوب می شود. بذر کتان هم یکی دیگر از منابع بسیار غنی از امگا۳ محسوب می شود که خانواده‌ها می توانند روزی یک مشت از آن را در برنامه غذایی فرزندان خود بگنجانند.
۲) مصرف فراوان میوه و سبزی تازه از دوران کودکی تا ۳۰سالگی نیز باعث می‌شود میانگین هوش حداقل ۵ نمره بالاتر برود. فلفل تند هم سرشار از ویتامین C است .
کلم بروکلی، جزو سبزی های برگ سبز تیره طبقه بندی می شود و سرشار از ویتامین K، و ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان هاست. ویتامین K در بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش جنین و کودکان خردسال، نقش بسزایی دارد.
۳) گوجه فرنگی، جزو دیگر خوراکی هایی است که به دلیل داشتن لیکوپن، با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می‌کند و جلوی تخریب سلول های مغزی را می‌گیرد. بهتر است گوجه فرنگی تازه در رژیم غذایی تمام مادران باردار و شیرده جای بگیرد.
۴) مواد غذایی تهیه شده از غلات سبوس دار که به آرامی هضم می شوند، سوخت مورد نیاز برای مغز شما را تامین می کنند. با اینکه مغز شما تنها سه درصد از وزن بدنتان را شامل می شود، بیش از ۲۰ درصد انرژی شما را مصرف می کند. منابع غنی انرژی را می توان در آرد گندم سبوس دار، برنج قهوه ای و دیگر غلاتی که به همراه سبوس پخت می شوند یافت.
۵) به خاطر داشته باشید که مواد حاوی آنتی اکسیدان به جز خاصیت ضد سرطانی شان، جزو مواد مفید برای مغز شما محسوب می شوند. شکلات و قهوه هم از این قاعده مستثنی نیستند و مصرف آنها به سلامت بیشتر مغز کمک می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن