بیماری‌های تابستانی وقتِ دانش‌آموز را می‌دزدد

تغذیه دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور در تابستان دارای اهمیت بسیاری است. یک تغذیۀ نامناسب یا یک اشتباه در خورد وخوراک می‌توان چندین روز از وقت دانش‌آموز یا داوطب کنکور را بگیرید؛ پس آنچه می‌خورید و می‌آشامید حائز اهمیت است.

در گفت‌وگویی که در این باره با دکتر یوسف نقیایی انجام گرفت، از اصول تغذیه دانش‌آموزان در تابستان سخن گفت : یکی از تغییرات مهمی که در این فصل برای نوجوانان و دانش‌آموزان اتفاق می‌افتد تغییر ساعت غذا خوردن و تغییر ساعت خواب می‌باشد.

معمولاً در این ایام بی‌خوابی‌ها و بدخوابی‌ها در کودکان اتفاق می‌افتد و ساعت خواب آن‌ها تغییر می‌کند. دانش‌آموزان به دلیل فراغت از تحصیل در شب‌های تابستان دیر می خوابند و صبح نیز دیرتر از خواب بیدار می‌شوند. اگر این اتفاق منجر به برهم خوردن وعده‌های غذایی شود می تواند آسیب‌های خیلی جدی برای کودکان در همین چند ماه تابستان به همراه داشته باشد.

مشاور تغذیه افزود: یکی از تغییراتی که در تابستان رخ می‌دهد، تغییرات هورمونی است که معمولاً در اثر بدخوابی اتفاق می‌افتد. بسیاری از هورمون‌ها نیز تاثیر مستقیم روی روند گرسنگی و سیری دارند. با بی نظمی‌های اتفاق افتاده در خواب کودکان، ترشح هورمون‌ها دستخوش تغییر می‌شود و این تغییر معمولاً منجر به از بین رفتن عادت غذایی و نظم غذایی می‌شود. این بد غذایی در بعضی از افراد سبب بی‌اشتهایی و در بسیاری از افراد پرخوری را به دنبال دارد.

نقیایی تأکید کرد: یکی از مهمترین وعده‌هایی که در تابستان برای دانش‌آموزان باید در نظر گرفته شود وعده صبحانه است. در صورتی که دانش‌آموز یا داوطلب کنکور صبح بیش از اندازه بخوابد و دیرتر از خواب بیدار شود وعده صبحانه حذف می‌شود. در صورتی که وعده صبحانه تامین کننده بخش قابل توجهی از نیازهای روزانه انسان محسوب می‌شود و با حذف آن فرد قادر به دریافت نیازهای غذایی از وعده‌های غذایی بعدی خود نخواهد بود. بنابراین این مورد می‌تواند باعث سوء تغذیه شود.

همچنین از والدين درخواست می‌شود که نگذارند فرزندان‌شان در طول تابستان، زياد شيريني بخورند، زيرا اين مواد غذايی دارای انرژي بالايی هستند و در صورت مصرف بيش از حد، در بدن تبديل به چربي شده و باعث افزايش وزن نابجا مي شوند.

در کنار مراعت غذایی دانش‌آموزان باید در برنامه روزانه خود ورزش و تحرک را بگنجانند با اين کار سوخت و ساز بدن بالا می‌رود و انرژی حاصل از مواد غذايی را می‌سوزاند، لذا از گرمازدگی و بیماری هم جلوگيري می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن